БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПРИ ВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ! 

ОБАДЕТЕ СЕ:  0898 431 137 и 0878 759 825

 

Търси

Евтин начин за отпушване на канали София

  • 24/02/2020 12:25
  • |
  • 0 коментара
Голяма част от българските домакинства са се изправяли срещу проблема запушени канали. Хората обаче не искат да ползват професионалисти за отпушване на канализацията, тъй като смятат, че ВиК услугите струват много скъпо.
1

Бързо и евтино отпушване на канали София

Голяма част от българските домакинства са се изправяли срещу проблема запушени канали. Хората обаче не искат да ползват професионалисти за отпушване на канализацията, тъй като смятат, че ВиК услугите струват много скъпо.

Запушването на каналите за съжаление се случва често. Безотговорното изхвърляне на отпадъци в канализацията, липсата на профилактика, както и мисълта, че точно на нас това няма да се случи, са основна причина за появата му. При наличие на проблем с канализацията възниква и въпроса за неговото решаване.

Първото нещо, което много хора правят, когато се сблъскат със запушен канал, е да приложат закупен от магазина препарат за отпушване на канали. Повечето от тях просто изискват от вас да ги излеете в запушената канализация, да изчакате известно време, а след това да изплакнете с топла вода. Недостатък на химически продукти за почистване на водопроводната система е, че те обикновено са неефективни върху по-трудни запушвания.

Много семейства у нас заложиха на фирмено отпушване на канали, така че трябва да го имате предвид и вие. Ясно е, че невинаги можете да реагирате сами на запушената канализация, което налага да се ориентирате към специалист по водопровод и канал. Все пак живеем в 21 век, когато технологиите, препаратите и инструментите са стигнали наистина високи нива.

Когато стане дума за запушени канали винаги се питаме дали да пристъпим към метода „Направи си сам” или да наемем професионален водопроводчик.

В интернет мрежата може да намерят добри фирми за отпушване на канали, които работят на приемливи цени и добро качество.

Има различни начини за отпушване на канализация:

– термичен;
– химичен;
– хидродинамичен;
– механичен.

Термичният метод е най-ефикасен за отстраняване на запушвания, причинени от мазнини. За този случай се използва гореща вода, подавана под голямо налягане. 

При химическия метод за отпушване на канали се използват много силни химични препарати в сравнение с тези, които се продават по магазините за масова употреба. С тяхна помощ се премахват запушвания с всякаква твърдост и размер.

Хидродинамичният метод не се прилага за вътрешна канализация. При него големи количества вода се подават в тръбопровода под голямо налягане.

Механичният метод за отпушване на канали е свързан с използването на специално оборудване. В състава на оборудването е включено стоманизирано въже със специален накрайник. С негова помощ не само се отстранява запушването, но се изчистват от вътрешните страни на тръбите всички отлагания от мазнини и даже строителни смеси, които са попаднали в канализацията при ремонт в жилището.

Отпушване с тел и маркуч. Това вече е за малко по-напреднали и трябва да имате добър усет къде и как прокарвате телта, за да достигнете до по-дълбоко насложили се отпадъци. Задачата с повишена трудност е да успеете да ги издърпате, а не да ги избутвате още по-навътре, което много скоро отново би причинило запушване на канала.

Машинно отпушване. Има ситуации, в които запушванията са много дълбоки и е наложително да се използва машина за отпушване на канали. Чрез машинното отпушване проблемът ще бъде решен бързо и дългосрочно, без да е нужно да къртите или разбивате. При този метод със сигурност ви трябва опитен ВиК майстор, който да се погрижи за проблема ви с професионална апаратура. Не си правете експерименти сами, ако не сте запознати как се работи със специализирана ВиК техника.  

Хидродинамичен метод. Той включва използването на маркучи за отпушване на канализация под високо налягане – така наречените водни „джетове”. Водната струя се впръсква по тръбите на канализацията и премахва натрупаните тиня, кал и отломки като ги разпръсква и освобождава, в резултат на което се промиват.

С някои от запушванията  можем да се справим и сами. Когато проблемът е по-съществен, вече е необходимо да се извърши оглед, диагностика и последващи професионални действия от ВиК специалист.

© 2016 - 2020 Всички права запазени