БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПРИ ВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ! 

ОБАДЕТЕ СЕ:  0898 431 137 и 0878 759 825

 

Търси

как да отпушим канал на мивка

  • 25/06/2020 15:52
  • |
  • 0 коментара
Три ефикасни начина да отпушим мевката в домашни условия

Как да се справим със запушен канал на мивка

Съвети как сами да се опитате, да си отпушите мивката.

Първото нещо, което хората правят, когато им се запуши мивката, е да вземат някой препарат за отпушване на канали, с който да се опитат да я отпушат. Проблема е, че ако е кухненска мивка, обикновено по нейните тръби се отлагат мазнини, които са били изсипвани вътре в мивката, в течно състояние, но в последствие като изстинат вътре в канала, те се втвърдяват по тръбите. С изсипването на препарат в такава мивка, за около едно денонощие престой на препарата, мазнината ще стане на сапун. Това е така, защото в препаратите за отпушване, като основа съставна част се използва сода каустик, която е основа, а основа + мазнина = сапун. 

Причините могат да са различни:
- неправилна експлоатация,
- остарели и счупени тръби,
- наслояване на твърди отпадъци и мазнини,
- неправилен монтаж.

Съвети как сами да се опитате, да си отпушите мивката.
С какво и как да бъде отпушена мивката зависи много от местоположението на запушването и вида му.


                 1. С почистване на сифона на мивката 

                2. С препарати за отпушване на мивка

                    3. С инструменти за отпушване на мивка

Имайте напредвид, че в кухненските мивки почти винаги има мазнина. Препаратите вършат работа за мивка в баня, ако запушването е от косми, но проблемът е дали препарата ще стигне до запушването.

Най-лесният начин е с препарати за отпушване на канали. Но трябва да внимаваме, защото са опасни за здравето ни. Трябва да внимаваме да не попаднат върху кожата или да вдишаме от тях. 
Домашните начини за отпушване на мивка са безвредни. Един от тях, който може би е най-популярен сред домакините е със сода за хляб, сол и оцет.За превантивно прочистване на мивка ще ни трябва приблизително една чаша сода, една чаша сол и една чаша оцет. Заливате канала на мивката и оставяте да постои така известно време. Оцетът е влязъл в реакция със содата. След това сипвате гореща вода и каналът е прочистен.

Вторият начин е с Кока кола.

Та ако сте от онези хора, които не консумират газирани напитки, но понякога ви се налага да вземете – е, специално за колата най-доброто е да я изсипете в канала. Наистина. Колкото ви е останало го изсипете в канала и не пускайте вода известно време. А след това изсипете една кофа вряща вода и ще имате отпушен канал.

© 2016 - 2020 Всички права запазени