БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПРИ ВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ! 

ОБАДЕТЕ СЕ:  0898 431 137 и 0878 759 825

 

Търси

Как да отпушим мивката сами

  • 30/10/2020 16:16
  • |
  • 0 коментара
Съвети за отпушване на запушена мивка в домашни условия

Как да си отпушим мивката сами

Понякога дребните и незначителни проблеми могат да се окажат изключително неприятни, като например да ви се запуши сифона на мивката.

Не се препоръчва да допускате попадане на мазни отпадъци в сифона на мивката. Поради естеството на използване на мивката – миене на чинии, и всичко останало което се мие в нея, основните замърсители са остатъците от храна, косми, обелки от зеленчуци и плодове и др.

Сифонът на мивката има един най-нисък участък който се нарича утайник, точно там се утаяват споменатите замърсители, които с течение на времето загниват и в един момент запушват тръбата.

Тъй като извитата част на тръбата е гофрирана, създава условия за натрупване на отпадъци. Затова е препоръчително да се почиства периодично.

          Първото нещо което трябва да направите е да проверите дали цедката  на мивката е запушена – защото след всяко миене на чинии и други неща тя трябва да се почисти и измие хубаво;

Ако видите, че проблема не е в цедката, то следващото проблемно място е утайникът, той се разглобява лесно, като просто се отвърта, но преди това се поставя някакъв съд под него , събират се отпадъците които са се събрали, почиства се и се измива добре, след което се монтира обратно.

Ако се окаже, че проблемът не е в сифона и той е чист и проходим, то Ви е необходим специален уред – пружина или жило за отпушване на канали, които може да намерите в магазините. Започвате да подавате пружината в тръбата и същевременно въртите дръжката. Когато достигнете до крайна точка, започвате да издърпвате леко и отново да подавате, като продължавате да въртите, докато не пробиете и не стигнете до отпушване.

Освен това в супермаркетите се продават различни препарати за отпушване. След някои от тях се изсипва гореща вода, а след други студена. Освен това трябва да внимавате като задължително използвате домакински ръкавици, тъй като някои от препаратите са доста агресивни. Спазвайте съветите за безопасност описани на опаковките.

Ако и това не помогне, то тогава имате нужда от ВиК специалисти, обадете се и заявете посещение за разрешаване на проблема.

 

 
© 2016 - 2020 Всички права запазени