БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПРИ ВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ! 

ОБАДЕТЕ СЕ:  0898 431 137 и 0878 759 825

 

Търси

Как да отпушим запушен канал

  • 16/11/2020 16:16
  • |
  • 0 коментара
Всеки от нас е имал проблем с отпушване на запушени канали.

Всеки от нас е имал проблем с отпушване на запушени канали.

За отпушването на мивката, ваната, душ кабината, WC тоалетната и др. се използват химически средства, без да се знае, че има един опростен и супер начин.

Как да отпушим канала  без да използваме многобройните продукти на пазара, които са опасни за кожата и здравето ни? С тях трябва да внимаваме първо да не се докоснат до кожата ни, и второ – да не вдишваме изпаренията от тях.


За запушения канал ще ви бъдат необходими само обикновена сода и лимонтузу, или обикновен оцет.
Налейте в "запушеното място" 1/2 чаша лимонтузу и същото количество сода бикарбонат.
Със слаба струя изсипете топла вода, около една чаша.
Ще видите химическата реакция между содата и лимонената киселина във вид на пяна.
Тази смес ще почисти мръсотията и бактериите, което ще предотврати и разпространението на неприятни миризми. След двайсетина минути пуснете гореща вода да измиете хубаво канала. Ако не стане от първия път, повторете процедурата още веднъж.
Тази процедура трябва да повторите няколко пъти, ако запушването е по-сериозно.

Препаратите за отпушване на канали, които са в сухо състояние се разтварят в хладка вода и тогава се изсипват в канала. Действително изсипан прапарат в канализацията в сухо състояние кристализира и се втвърдява, става твърдо като бетон. Има един начин да успеете да го премахнете без къртене, но се иска търпение - обработка с гореща вода /50-60градуса/. Ако можете да вкарате маркуч до запушения участък и да пуснете вряла вода по него да облива препарата и така лека полека ще го разтвори и премахне. 

 Ако отпушването на канала не проработи с подръчни средства следват следните действия свързани с осигуряване на оттичане, обследване и видео дигностика на канал. 

ПРОФИЛАКТИКА НА КАНАЛИ. ЗАЩО СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПРАВИ ПРОФИЛАКТИКА НА КАНАЛИТЕ?

В следствие на експлоатацията, заедно с отходните води в канализационната мрежа попадат пясък, чакъл, шума, клони, битови отпадъци, косми, дамски превръзки, тоалетна хартия, парцали, памук, мазнини и много други. По стените на канализационната тръба се образуват налепи от мазнини. Всичко това води до чести и неприятни запушвания.

Важното нещо, което трябва да запомните е, че е нужна профилактика на каналите. Препоръчително е на 2-3 седмици да ги почиствате. Можете да използвате утайка от кафе, за да предотвратите натрупването на микроби и отпадъчни продукти. Изсипете една шепа от утайката от кафе и след това пуснете силна струя гореща вода. Освен, че ще имате чист канал, но и ще неутрализирате лошата миризма.

 

 
© 2016 - 2020 Всички права запазени