БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПРИ ВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ! 

ОБАДЕТЕ СЕ:  0898 431 137 и 0878 759 825

 

Търси

отпушване на канали

  • 05/06/2017 11:27
  • |
  • 0 коментара
Кака да отпушим канала
1

Как да отпушим канала у дома?

Нещата, които са ни необходими за отпушването на канала, в 90% от случаите са ни налични в дома. Дори и да ги нямате, в най-близкия магазин веднага можете да ги закупите.

Оцет и сода за хляб

Както вече добре знаете тези два продукта –  содата за хляб и оцета, са напълно безвредни при почистването, но също така са незаменими в домакинската работа. Изсипете една чаена чаша сода върху запушения канал, след което добавете половин чаена чаша винен оцет отгоре. Изчакайте 30-40 минути да подействат.  След като сте изчакали достатъчно време залейте канала с врялата вода и след това пуснете кранчето с топлата вода да тече още 2-3 минути.

Веро и лимонов сок

Причината поради, която верото се справя така добре с отпушването на каналите е, че има хлъзгава текстура. Това помага при премахването на натрупаната замърсеност в тръбите. Разтворете 1л. веро в 3л. гореща вода. Добавете сок от 2-3 лимона и след това изсипете върху канала получения разтвор. Оставете за една нощ да подейства верото и лимоновия сок. На сутринта загрейте 2-3 л. вода и ги изсипете в канала.

Кока-Кола

Да, истина е! Въпреки, че звучи малко налудничаво Кока-Кола-та има доста интересни и странни приложения и в домакинството. Купете от магазина една бутилка от 2л. и я изсипете върху канала. Изчакайте 1-2 часа и стоплете 2-3л. вода, след което залейте канала.

Как да правим профилактика на канала?

Бъдете сигурни, че горе посочените начини, не само ще отпушат канала, ще го дезинфекцират, но и ще изгонят и лошите миризми. Важното нещо, което трябва да запомните е, че е нужна профилактика на каналите. Препоръчително е на 2-3 седмици да ги почиствате. Можете да използвате утайка от кафе, за да предотвратите натрупването на микроби и отпадъчни продукти. Изсипете една шепа от утайката от кафе и след това пуснете силна струя гореща вода. Освен, че ще имате чист канал, но и ще неутрализирате лошата миризма.

 

© 2016 - 2020 Всички права запазени