БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПРИ ВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ! 

ОБАДЕТЕ СЕ:  0898 431 137 и 0878 759 825

 

Търси

Отпушване на мивка

 • 05/06/2017 11:45
 • |
 • 0 коментара
Как да отпушим запушена мивка
1

Как да отпушим мивката у дома?

 

Неприятно! Пускаме водата, мием се, а тя започва да пълни мивката. Оттича се много бавно или изобщо не помръдва. Ядосваме се. Изпадаме в паника. Всъщност не трябва да се тревожим! И най-скъпата и добре изглеждаща мивка може да се запуши. Важното е да сме наясно с това какво можем да направим ние и да действаме! Ще ви запознаем с няколко съвета и практични неща, с които можете да се захванете и вие. Ако все пак се нуждаете от специалист, не се колебайте да потърсите и ВиК професионалист.

Нека опитаме. Първото нещо, което се сещаме в такъв случай, е да си набавим от магазина препарат за отпушване на мивки. Има обаче няколко важни неща, които трябва да знаете:

 1. Възможно е, ако тапата (запушването) е по-навътре в тръбата, то между нея и препарата да има дебел слой вода, който ще възпрепятства действието му.
 2. Много зависи какво е предизвикало запушването. Това на кухненските мивки най-често е предизвикано от мазнина.
 3. Добра идея е да използвате предлаганите ензимни почистващи средства. Те са базирани на бактерии, които буквално изяждат мръсотията, причинила запушването.    

  Какво да правим, ако запушването е по-навътре?

  Последното възможно място, където може да е запушването, е тръбата след сифона, до общия вертикален щранг. В този случай се използва т.н. „змия“ или „жило“–дълго около 10 м. спираловидно стоманено въже с кука. То се натиква в канала докато не срещне съпротива. След това вкарването продължава с въртеливи движения, като се внимава да не се усуче.

  Понякога дребните проблеми и несгоди могат да ни изкарат извън релси. А ако ги оставим да си битуват у дома ще променят и поведението и характера ни. Може да ви звучи невероятно, но опитайте да оставяте казанчето на тоалетната постоянно да тече, мивката да е мръсна и още един два такива дребни проблема. Първата фаза е изнервяне! Не, продължавайте нататък.

  Но колкото и да не пускаме излишни неща в мивката, странно, но факт – запушва се. За да предотвратим това трябва превантивно да я прочистваме, така че да не позволим да се запуши безвъзвратно и да ни се наложи да се занимаваме с водопроводчици.

  Най-лесният начин е с препарати за отпушване на канали. Но трябва да внимаваме, защото са опасни за здравето ни. Трябва да внимаваме да не попаднат върху кожата или да вдишаме от тях.

   

  Домашните начини за отпушване на мивка са безвредни. Един от тях, който може би е най-популярен сред домакините е със сода за хляб, сол и оцет. С тази комбинация може да отпушите и изчистите почти всичко – мивка, прозорци. Затова и е по-добре да купуваме сода в по-големи разфасовки.

  За превантивно прочистване на мивка ще ни трябва приблизително една чаша сода, една чаша сол и една чаша оцет. Или съответно по-малко количество, но в тази пропорция. Заливате канала на мивката и оставяте да постои така известно време. Оцетът е влязъл в реакция със содата. След това сипвате гореща вода и каналът е прочистен. Това е все едно да миете зъбите на мивката си. Колкото по-редовно, толкова по-малко проблеми

 
© 2016 - 2020 Всички права запазени