БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПРИ ВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ! 

ОБАДЕТЕ СЕ:  0898 431 137 и 0878 759 825

 

Търси

Профилактика на канализации

  • 15/02/2017 15:02
  • |
  • 0 коментара
ЗАЩО СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПРАВИ ПРОФИЛАКТИКА НА КАНАЛИТЕ
1

                         

                              ПРОФИЛАКТИКА НА КАНАЛИ.

ЗАЩО СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПРАВИ ПРОФИЛАКТИКА НА КАНАЛИТЕ?

В следствие на експлоатацията,заедно с отходните води в канализационната мрежа попадат пясък,чакъл,шума,клони,битови отпадъци,косми, тоалетна хартия,парцали,памук,мазнини и много други.По стените на канализационната тръба се образяват налепи от мазнини, инертните материали се утаяват на дъното на канала, в следствие на което се намалява сечението му, влошава се челното съпротивление което оказва канала върху водата, а от там и неговата пропускливост.Всичко това води до чести и неприятни запушвания.

профилактика канали

Не чакайте дребните запушвания по тръбите да предизвикат наводнение у дома, а потърсете опитен специалист, който да се погрижи за тяхното почистване. Това е най-сигурният начин да се отървете от замърсяването и неприятните миризми, свързани с ВиК инсталацията.

отпушване на канали

Има два начина за профилактика

ХИДРОДИНАМИЧЕН И МЕХАНИЧЕН

Нека разгледаме хидродинамичното отпушване на канали по-подробно. Когато се прилага този метод, под високо налягане в замърсената тръба се пуска силен поток вода, който разбива и отмива насложилата се утайка. При този вид почистване се използват специални машини, снабдени със уникални реверсивни накрайници, които се подбират и монтират в зависимост от диаметъра на тръбата и нивото на замърсяване.

При необходимост от използването на различни водни струи, тези накрайници позволяват режимът на работа да се сменя за броени секунди. Благодарение на регулируемото налягане, тръбите и свръзките им не се повреждат.

Хидродинамичния способ за отпушване на канализации

 най-често се използва за външна мрежа. Този  способ е чрез използването на водни струи, подадени под високо налягане. За да направите това,  са необходими специални инструменти: помпа за високо налягане, дюзи и накрайник за главата.  Предимствата на хидродинамичния способ включва факта, че почистването на отпадъчните води, се  осъществява възможно най-ефективно, като премахва полепите и утайките от тръбите и каналите.  Поради този факт, почистването може да се извърши и на затлачени участъци от канализацията,  които се считат за не работещи. Струя вода, подавана под високо налягане осигурява  унищожаване на всички препятствия, включително депозити на чакъл, бетон, строителни отпадъци,  покълнали корени на дървета и др.

видеодиагностика на канали

Правилната последователност на технологичните операции,

извършвани от хидродинамичен способ  започва с диагностика и комуникационно оборудване за определяне на състава и характера и обема  на депозитите. След това се съставя почистващия поток и диаграма. Следващата стъпка е да  подготвят съоръженията, които са необходими за почистване. След инсталацията на техниката и  изпомпване на ненужната вода се започва почистване на отпадъчните води и отпушване на каналите  от депозитите.

Хидродинамичното отпушване на канали често се съчетава с термичното, при което водата в машината с високо напрежение се нагрява до 100 -150 градуса по Целзий. Когато са налични много тежки случаи на замърсяване, тези два метода се допълват от химически препарати (химическо отпушване), тъй като горещата вода с голямо налягане не само че по-добре премахва утайката, но и увеличава скоростта на реакция на химикалите. След като отлаганията по вътрешните стени на тръбите са съборени, разтворените нечистотии веднага биват изсмукани от мощен смукател, в цистерна с вместимост 10 000 и повече литра.

МЕХАНИЧНИЯ СПОСОБ ЗА ПРОФИЛАКТИКА

 се осъществява с помощта на чистещо оборудване, с цел се разруши отложила се утайка или друг вид блокиращи предмети в отходната система. Механичното отпушване на канали се прилага в тези случай, в които имаме налични, първо, тръби с достатъчно голям диаметър, и второ, при инспекция на канализационната система е установено замърсяване от голям порядък.

Освен това, като причина за механично отпушване на канали може да послужи наличието на твърди обекти, препречващи пътя на отточната вода в канализационната система. Този метод на почистване е особено ефективен в комбинация с методи, като хидродинамичното отпушване на замърсени канали. Това е процес на промивка и почистване на тръби с диаметър до 1500 мм, имащ за цел да премахне уталожилите се по стените на канализационната система, в процеса на експлоатация мръсотии, утайки и др.
отпушване канализация

За тръби с малък диаметър (под 150 мм) са най-подходящи и компактни мини вомите, за мобилен превоз, и със комплект специални дюзи за маркуча. Всяка дюза може да има различни характеристики на дизайна, главните сред тях са – броя и размера на дюзата, чрез които се образуват водни струи от някои ъгли, на посоката и налягането. За тръби с диаметър над 200 мм се използват по-мощни единици хидродинамични помпи.

видеодиагностикавидеодиагностика на канали

Както при всяка дейност, за да нямате проблем със запушени канали – правете редовна профилактика на своите канали.

© 2016 - 2020 Всички права запазени